Toetsen hebben Wim van Aelst altijd gefascineerd. Misschien is hij daarom beroepshalve computerdeskundige geworden. De mooiste uitdrukking van zijn klavierspel zit echter in de muziek.
Reeds op achtjarige leeftijd stapte Wim resoluut naar de muziekschool van Aarschot om er muzikale noten te degusteren als waren het amandelnoten. Daarna ging het richting Leuven waar hij tot zijn 16de bij mevrouw Yvonne Torfs het orgel leerde bespelen. Dat leverde hem de titel van kerkorgelist op in de Christus Koning kerk van zijn geboortestad Aarschot waar hij veertien jaar lang trouw de zondagsvieringen opluisterde. Ook als dirigent leidde hij daar ook enkele jaren het parochiaal jeugdkoor.
Ondertussen breidde hij zijn hobby uit tot het pianospel, de elektronische keyboards en andere muziekgenres. Vier jaar lang drukte hij de toetsen van de jongerenband Exit 22. De warme ronde klanken van de contrabas boeiden hem zodanig dat hij ook dat instrument leerde bespelen in het kamerorkest van Walter Rens.
Toen hij enkele jaren geleden Guido Cassiman ontmoette, sprong de muzikale vonk onmiddellijk over. Guido was op zoek naar een toetsenist en Wim had wel zin in het arrangeren van zijn liedjes en om Guido te begeleiden. Samen hebben ze de cd’s geproduceerd met de liedjes van Guido en concerteren ze op eenvoudige aanvraag.
Wim is ingenieur electronica en werkte jaren als lesgever en later als 'international network manager' bij een belangrijke Europese netwerk integrator. Om meer balans en zingeving in zijn leven te vinden zocht hij naar antwoorden bij religies, meditatie, yoga, complementaire geneeswijzen en bewustzijnsonderzoek. Hij studeerde de Traditionele Thaise Massage, Voetmassage en 'Advanced Thai Medical Massage Therapy' in de 'Wat Po Traditional Medical School' te Bangkok (Thailand). , behaalde zijn Reiki I graad bij Reiki Master Lisette Maes (Overijse, België), en kwam in contact met de 'Flower of Life' en met de Matrix boeken van Val Valerian die zijn wereldbeeld grondig veranderden. Recent behaalde hij zijn certificaat van 'Ayurvedic Technician' bij het European Institute for Scientific Research on Ayurveda (Antwerpen, België).
Tegenwoordig studeert hij voor '4 dimensioneel bodyworker en levenskunstenaar' aan de 'School voor 4dimensioneel bodywork en levenskunst' (3 tot 6 jaar) in Hamme, grotendeels gebaseerd op de Universal Tao instructies van Mantak Chia, voor othomoleculair consulent (2 jaar) aan het VIOW te Laarne en voor Ayurvedic Praktitioner (4 jaar) te Antwerpen.
Samen vormen Guido, Wim en Sylvia een echt holistisch team dat dus veel meer is dan de som van de delen.